- KSOW 2014-2020
- Legislacja KSOW 2014-2020
- Plan działania i plany operacyjne
- Operacje realizowane przez Partnerów KSOW w ramach Planu Działania KSOW 2014-2020
- Konkurs nr 1/2017 dla Partnerów KSOW
- Konkurs nr 2/2018 dla Partnerów KSOW
- Konkurs nr 3/2019 dla Partnerów KSOW
- Konkurs nr 4/2020 dla Partnerów KSOW
- Wojewódzka Grupa Robocza ds. KSOW 2014-2020
- Księga wizualizacji znaku PROW 2014-2020
- Pomoc techniczna PROW 2014-2020
- Partnerzy KSOW
- KSOW 2007-2013
- Publikacje
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Posiedzenie Wojewódzkiej Grupy Roboczej ds. KSOW
W dniu 6 listopada 2019 r. odbyło się VI. Posiedzenie Wojewódzkiej Grupy Roboczej ds. KSOW. Pan Tomasz Karaczyn, Dyrektor Departamentu Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich, Z-ca Przewodniczącego WGR ds. KSOW wręczył akty nominacyjne nowym członkom Grupy.
Przedmiotem obrad było zaopiniowanie aktualizacji Planu operacyjnego na lata 2018-2019. Pani Joanna Harus, Z-ca Dyrektora Departamentu Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich zaprezentowała również założenia realizacji konkursu 4/2020 dla partnerów KSOW.
Elementem wzbogacającym posiedzenie były dwa wystąpienia w zakresie promocji regionu w oparciu o powiązanie turystyki i dziedzictwa kulinarnego.
Pan Piotr Mielec, Dyrektor Opolskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej zaprezentował m.in. funkcjonowanie Szlaku Kulinarnego Opolski Bifyj. W 2016 r. OROT we współpracy z Jednostką Regionalną KSOW Woj. Opolskiego zrealizował operację pn. „Wsparcie promocji i rozwoju sieciowania Szlaku Kulinarnego Województwa Opolskiego Opolski Bifyj”, która została doceniona przez Europejską Sieć Rozwoju Obszarów Wiejskich i ujęta będzie w europejskiej bazie dobrych praktyk:https://enrd.ec.europa.eu/projects-practice_en.
Z kolei działania samorządu województwa opolskiego w zakresie promocji kulinarnej województwa przedstawił w oparciu o funkcjonowanie Sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie Pan Wiesław Kryniewski, Dyrektor Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi.