Województwo zachodniopomorskie Województwo pomorskie warminsko-mazurskie Województwo podlaskie Województwo lubuskie Województwo wielkopolskie kujawsko-pomorskie Województwo mazowieckie Województwo lodzkie Województwo lubelskie Województwo dolnośląskie Województwo opolskie Województwo świętokrzyskie Województwo śląskie Województwo małopolskie Województwo podkarpackie
Logo Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
English 
baner

  Znajdź KSOW na:

      

Fundacja Ludzie, Środowisko, Ekolgia - Dziedzictwio Kulinarne - promujemy żywność wysokiej jakości

Fundacja Ludzie, Środowisko, Ekologia jako partner Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich podpisał umowę na realizację operacji pn. Dziedzictwo kulinarne – promujemy żywność wysokiej jakości w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, Plan operacyjny na lata 2018-2019.

Miejsce realizacji operacji: Województwo opolskie

Termin realizacji operacji: 01.05.2019 r. – 31.10.2019 r.

Wysokość kosztów kwalifikowalnych operacji: 18 000,00 zł

Cel operacji:

Promocja żywności wysokiej jakości, wytwarzania produktów regionalnych oraz idei skracania łańcucha dostaw poprzez wytwarzanie końcowych produktów z produktów pochodzących od lokalnych dostawców (rolników, producentów) oraz sieciowanie zrzeszonych członków.

Przewidywane efekty:

Promocja na szeroka skalę produktów o wysokiej jakości, wytwarzanych przez członków sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie oraz promocja lokalnych przedsiębiorców.

Priorytet 3:

Wspieranie organizacji łańcucha dostaw żywności, w tym przetwarzania i wprowadzania do obrotu produktów rolnych, promowanie dobrostanu zwierząt i zarządzania ryzykiem w rolnictwie

Cel KSOW:

Zwiększenie udziału zainteresowanych stron we wdrażaniu inicjatyw na rzecz rozwoju obszarów wiejskich

Działanie 13:

Promocja zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich

 


 

 

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie
logo FAPA    logo CDR
Mapa serwisu    |    copyright KSOW 2009