- KSOW 2014-2020
- Legislacja KSOW 2014-2020
- Plan działania i plany operacyjne
- Operacje realizowane przez Partnerów KSOW w ramach Planu Działania KSOW 2014-2020
- Konkurs nr 1/2017 dla Partnerów KSOW
- Konkurs nr 2/2018 dla Partnerów KSOW
- Konkurs nr 3/2019 dla Partnerów KSOW
- Konkurs nr 4/2020 dla Partnerów KSOW
- Wojewódzka Grupa Robocza ds. KSOW 2014-2020
- Księga wizualizacji znaku PROW 2014-2020
- Pomoc techniczna PROW 2014-2020
- Partnerzy KSOW
- KSOW 2007-2013
- Publikacje
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Fundacja Ludzie, Środowisko, Ekolgia - Dziedzictwio Kulinarne - promujemy żywność wysokiej jakości
Fundacja Ludzie, Środowisko, Ekologia jako partner Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich podpisał umowę na realizację operacji pn. Dziedzictwo kulinarne – promujemy żywność wysokiej jakości w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, Plan operacyjny na lata 2018-2019.
Miejsce realizacji operacji: Województwo opolskie
Termin realizacji operacji: 01.05.2019 r. – 31.10.2019 r.
Wysokość kosztów kwalifikowalnych operacji: 18 000,00 zł
Cel operacji:
Promocja żywności wysokiej jakości, wytwarzania produktów regionalnych oraz idei skracania łańcucha dostaw poprzez wytwarzanie końcowych produktów z produktów pochodzących od lokalnych dostawców (rolników, producentów) oraz sieciowanie zrzeszonych członków.
Przewidywane efekty:
Promocja na szeroka skalę produktów o wysokiej jakości, wytwarzanych przez członków sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie oraz promocja lokalnych przedsiębiorców.
Priorytet 3:
Wspieranie organizacji łańcucha dostaw żywności, w tym przetwarzania i wprowadzania do obrotu produktów rolnych, promowanie dobrostanu zwierząt i zarządzania ryzykiem w rolnictwie
Cel KSOW:
Zwiększenie udziału zainteresowanych stron we wdrażaniu inicjatyw na rzecz rozwoju obszarów wiejskich
Działanie 13:
Promocja zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich