- KSOW 2014-2020
- Legislacja KSOW 2014-2020
- Plan działania i plany operacyjne
- Operacje realizowane przez Partnerów KSOW w ramach Planu Działania KSOW 2014-2020
- Konkurs nr 1/2017 dla Partnerów KSOW
- Konkurs nr 2/2018 dla Partnerów KSOW
- Konkurs nr 3/2019 dla Partnerów KSOW
- Konkurs nr 4/2020 dla Partnerów KSOW
- Wojewódzka Grupa Robocza ds. KSOW 2014-2020
- Księga wizualizacji znaku PROW 2014-2020
- Pomoc techniczna PROW 2014-2020
- Partnerzy KSOW
- KSOW 2007-2013
- Publikacje
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji
Forma prawna:
Jednostka naukowa/ uczelnia wyższa
Adres siedziby:
mazowieckieul Stokłosy 302-787 Warszawa
NIP:
1130237103
REGON:
011860493
Zasięg terytorialny:
ogólnopolski
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w łańcuchach żywności
- Transfer wiedzy
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Skrócone łańcuchy dostaw żywności
- Produkty ze znakami jakości
Opis dotychczasowej działalności:
Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji ma charakter uczelni biznesowej, przygotowującej absolwentów do pracy w kierowaniu, tworzeniu i zarządzaniu przedsiębiorstwami turystycznymi, sportowymi lub rekreacyjnymi. Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji powstała z połączenia trzech uczelni turystycznych.
Wyższa Szkoła Turystyki i Rekreacji im. Mieczysława Orłowicza w Warszawie została utworzona w 1995 roku, uzyskując wpis do rejestru Uczelni Niepaństwowych MEN pod numerem 56. Założycielem WSTiR było Centrum Edukacji Turystycznej Sp. z o.o. Wyższa Szkoła Turystyki i Rekreacji była pierwszą branżową uczelnią turystyczną, która otrzymała honorową nagrodę Polskiej Izby Turystyki „Globus ‘98” za osiągnięcia w kształceniu kadr turystycznych w Polsce. WSTiR została odznaczona Medalem za Zasługi dla Turystyki. Uczelnia otrzymała również wyrazy uznania od Polskiej Organizacji Turystycznej za osiągnięcia dydaktyczne oraz znaczący wkład w rozwój turystyki oraz podziękowania od Polskiej Izby Turystyki za współpracę oraz wkład wniesiony w rozwój polskiej turystyki.
Na naszej uczelni realizowane są badania i programy związane z turystyka, turystyką kulinarna, żywnościa tradycyjną, bazą gastronomiczną, noclegową i dziedzictwem kulinarnym regionów a szczególnie Mazowsza. Organizowane są konferencje i realizowane publikacje naukowe. Także tematyka prac dyplomowych studentów obejmuje wyżej wymienione zagadnienie. Na uczelni działaja koła naukowe i odbywaja się seminaria tematyczne.
Data rejestracji: 01.02.2017

